Özbekistan Taşkent Türk İlkokulu Tarihçesi

Özbekistan Taşkent Türk İlkokulu

12.12.2015 4620

Okulumuz 21 Ekim 1993´ te açılmıştır. 8 sınıflı ilköğretim okulu olarak onay almıştır.
        Taşkent Özbek-Türk Devlet Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi´ nin bünyesindeki yatakhanenin bir bölümünde Taşkent Türk İlkokulu adıyla ve beş yıllık bir anlaşmayla eğitim-öğretime başlamıştır.

1998´ de okulumuzun adı Taşkent Türk İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir.

28.06.1999 tarih ve 10/7910 sayılı yazı ile Özbekistan vatandaşlarının çocuklarının okutulmaması, sadece Türk kimliği taşıyanların çocuklarına eğitim vermek şartıyla faaliyetine izin verilmiştir.

2000-2001 Eğitim-Öğretim Yılında, Hamza İlçesindeki ZAO Umman Firmasına ait binaya yıllık kiralama yöntemiyle taşınmıştır.

27 Şubat 2006 tarihinde eğitim ve öğretime başladığımız şu anki bina, Sürücü okulu olarak hizmet vermekte iken, TOBB ve Bayteks Firmasının katkılarıyla satın alınarak tadilatı yapılmış ve resmi işlemleri tamamlandıktan sonra Büyükelçiliğimize hibe yoluyla devredilmiştir.

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle Taşkent Türk Lisenin açılmasıyla Taşkent Türk Ortaokulu Lisenin bünyesinde hizmet vermeye başlamıştır. Şu anda okulumuz müstakil İlkokul olarak hizmet vermektedir.

FİZİKİ YAPISI

Okulumuz 2 katlı müstakil bir binada hizmet vermektedir. 850 metrekare kapalı alan ve 1150 metrekare açık alan olmak üzere toplam 2000 metrekare alana sahiptir. Okulumuzda, 10 derslik, Fen Laboratuarı, Kütüphane, 2 idari oda, Rehberlik Odası, Çok Amaçlı Salon, Öğretmenler Odası,  Personel odası bulunmaktadır.

web : http://taskentturkilkokulu.meb.k12.tr/